To najprostszy, najszybszy i najlepszy sos. Trochę słodki, odrobinę ostry z lekką kwaskową nutą. Idealnie pasuje do sałat. Oto przepis na sos musztardowo-miodowy.
Strony
▼
29 października, 2014
23 października, 2014
Najlepsza sałatka z tuńczyka z ogórkami kiszonymi i jajkami
Według badań Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej statystyczny Polak zjada niewiele ponad 12 kg ryb rocznie. Warto wzbogacić dietę o ryby. Można zacząć od tuńczyka. Oto przepis na łatwą i pyszną sałatkę z tuńczyka z dodatkiem ogórków kiszonych i jajek.
18 października, 2014
Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną
Mięso pieczone w piekarniku to ciekawa alternatywa dla smażenia. Ten przepis powstał przez przypadek i w ciągu kilku minut, ale z bardzo smacznym efektem. Oto przepis na klopsiki z kaszą jaglaną z piekarnika.
13 października, 2014
Bukiet warzyw z patelni
Ten zestaw warzyw podbije serce niejednego smakosza. To smaczna i zdrowa przekąską. Można ją serwować także jako dodatek do dania głównego. Oto sprawdzony przepis na bukiet warzyw z patelni, czyli bakłażana, cukinię, pieczarki i czerwoną paprykę.
08 października, 2014
Brokułowa zupa krem
Czy brokuły muszą być zawsze takie nudne? Nie! Kremowa zupa to dobry start, aby zaprzyjaźnić się z tym warzywem na dłużej. Można to zrobić, przyrządzając tę pyszną kremową zupę brokułową.
04 października, 2014
Jesienna herbata z cytryną, limonką, imbirem i miętą
Cytryna, limonka, imbir i mięta... Do tego trochę miodu i herbata wzmacniająca odporność gotowa! Idealnie rozgrzewa w jesienne wieczory.
01 października, 2014
Aromatyczna dynia hokkaido z pieca
Dynia hokkaido charakteryzuje się wysokimi walorami smakowymi - jest kremowa i delikatnie orzechowa. Do tego pełna witamin i składników odżywczych. W kuchni można ją wykorzystać na wiele sposobów. Zdecydowałam się na pieczenie. Oto przepis na aromatyczną pieczoną dynię z cebulą i ziołami.