Polskie ziemniaki, śródziemnomorski serek, włoskie oregano i ostre chili. To pyszne połączenie światowych składników może być gorącą przekąską lub dodatkiem do dania głównego. Oto prosty i niebanalny przepis na pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano.
Strony
▼
29 lipca, 2016
26 lipca, 2016
Tarta na jaglanym spodzie z letnimi owocami i płatkami migdałowymi
W lecie owoce są najlepsze i najzdrowsze. Zawierają najwięcej witamin i składników, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są także podstawą wielu deserów - idealnych w upalne dni. Dziś zapraszam na wyjątkową tartę z letnimi owocami i płatkami migdałowymi na jaglanym spodzie.
22 lipca, 2016
Koktajl owocowy
Koktajle owocowe to prawdziwe bomby witaminowe, które dostarczają organizmowi niezbędne składniki odżywcze. Są ciekawym dodatkiem do śniadania lub lekkim deserem. Można je pić przez cały rok, ale najlepiej smakują latem, kiedy jest największy wybór owoców. Polecam pyszny koktajl z malin, truskawek i banana.
18 lipca, 2016
Kuchnie świata: frittata z brokułami, serem feta i oliwkami
Frittata, czyli omlet z jajek i różnych dodatków, to potrawa popularna w Hiszpanii i we Włoszech. Dziś proponuję prosty przepis na to smaczne danie. Brokuły, feta i oliwki to składniki tej ciepłej przekąski. Oto łatwy przepis na pyszną frittatę z brokułami, serem feta i kolorowymi oliwkami.
13 lipca, 2016
Smażony bakłażan z fasolką szparagową
Niegdyś nazywany był szalonym jabłkiem. Wierzono, że jego spożywanie może spowodować gorączkę, epilepsję, a nawet szaleństwo. Całe szczęście te czasy minęły, a bakłażan - bo o nim mowa - podbił europejskie stoły i podniebienia. Oto przepis na smażonego bakłażana z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej, który będzie znakomitą przekąską lub dodatkiem do obiadu.
10 lipca, 2016
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców
Już dziś wieczorem poznamy mistrza Europy w piłce nożnej. Na paryskim Stade de France spotkają się reprezentacje Francji i Portugalii. Z tej okazji przygotowałam menu dla kibiców - smaczne i znane Wam już dania, które uprzyjemnią ten wyjątkowy wieczór.
01 lipca, 2016
Euro 2016: Zapiekane pory z młodymi ziemniakami i kurczakiem
Czerwony smok, żonkil, podwójna harfa i... por! To narodowe symbole Walii. Od czasu rządów dynastii Tudorów por jest ważnym elementem tej małej krainy. To także składnik wielu potraw kuchni walijskiej. Dziś wieczorem Walijczycy rozegrają mecz o półfinał Euro 2016. Z tej okazji proponuję zapiekane pory w towarzystwie młodych ziemniaków i kurczaka.