Szarlotka nie jest tradycyjnym polskim ciastem. Pierwsza receptura powstała we Francji, a nazwę zawdzięcza księżnej Charlotcie Pruskiej, późniejszej żonie cesarza Rosji Mikołaja I. Moja szarlotka jest bez ciasta, ale smakuje pysznie. To zdrowy deser, który będzie smakował każdemu.
25 lutego, 2015
19 lutego, 2015
Pasta z ciecierzycy i bakłażana
Pasty do kanapek są ciekawym urozmaiceniem śniadań. Jedną z moich ulubionych jest pasta z ciecierzycy i bakłażana. Trochę przypomina hummus, ale dzięki grillowanemu bakłażanowi nabiera zupełnie innego smaku. Oto łatwy przepis na pastę z ciecierzycy i bakłażana.
14 lutego, 2015
Kremowa pomidorowa z grzankami
Zupa pomidorowa to niekwestionowany lider wśród zup. Stare przysłowie mówi, że "przez żołądek do serca". Warto to połączyć i na walentynkową kolację przygotować kremową zupę pomidorową. Oto łatwy przepis na pomidorowy krem z grzankami.
09 lutego, 2015
Chleb gryczany z figami i orzechami włoskimi
Chrupiąca skórka i pyszny miąższ. To definicja chleba pieczonego w domu. Chleb z niespodzianką właśnie taki jest. Pysznie smakuje, a przepis jest łatwy i sprawdzony. Oto przepis na chleb gryczany z figami i orzechami włoskimi.
04 lutego, 2015
Potrawka z kurczaka
Według badań Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Polacy zjadają rocznie 27 kg mięso drobiowego. Zaletą tego mięsa jest niska zawartość tłuszczu. Drób jest bogaty w łatwo przyswajalne białko, witaminy i pierwiastki. Oto łatwy przepis na pyszną potrawkę z kurczaka.
Subskrybuj:
Posty (Atom)