28 września, 2015
22 września, 2015
Dżem śliwkowy z orzechami włoskimi
Sezon na śliwki trwa. Ich dużą zaletą jest to, że świetnie nadają się na domowe przetwory. Wielbicielom dżemów polecam właśnie ze śliwek. Jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a dzięki dodatkowi orzechów włoskich efekt końcowy jest przepyszny.
18 września, 2015
Kuskusianka, czyli kuskus na słodko
Co jeść na śniadanie zamiast owsianki? Odpowiedź jest prosta. Kuskusiankę! Białko, kwasy tłuszczowe, błonnik, wapń, sód, żelazo - to wszystko znajduje się w tym prostym śniadaniowym przysmaku. Oto łatwy przepis na kaszę kuskus z dodatkiem suszonych owoców i orzechów nerkowca.
15 września, 2015
Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym
Tuńczyka można przygotować na wiele sposobów. Niezawodny jest w sałatkach. Wystarczy kilka łatwo dostępnych produktów, aby wyczarować obłędną potrawę z tuńczykiem w roli głównej. Oto przepis na sałatkę z tuńczykiem i jarmużem, której dopełnieniem jest sos sezamowy.
10 września, 2015
Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem
Wczoraj dostałam w prezencie od Noli płatki gryczane. Wymieniłyśmy się paroma pomysłami, jak je wykorzystać, ale strzałem w dziesiątkę okazały się muffiny. Tak powstał przepis na pyszne babeczki z jabłkami i cynamonem.
03 września, 2015
Dip szpinakowy
Dip szpinakowy to prosty sos, który urozmaici gotowane warzywa. Przepis jest prosty, czas wykonania krótki, a walory smakowe nieocenione. Dip pasuje do wielu różnych dań na ciepło i na zimno. Składniki są sklepach bez względu na porę roku. Oto przepis na dip szpinakowy.
Subskrybuj:
Posty (Atom)