Kiedy dawno temu dowiedziałam się, że mleka roślinne można robić w domu, pomyślałam - o rany, ale to musi być roboty. Dopiero po jakimś czasie okazało się, że przygotowanie takiego mleka to pikuś. Oto przepis na smaczne i zdrowe mleko ryżowe.
30 czerwca, 2015
13 czerwca, 2015
Pasta do chleba z tuńczykiem i kremowym serkiem
Pasty kanapkowe to świetny dodatek do pieczywa. Moja ulubiona to ta z tuńczykiem. W połączeniu z kremowym serkiem z pesto i rukolą tworzą bardzo smaczną parę. Przygotowanie takiej pasty nie zajmuje więcej niż 30 minut. Oto sprawdzony przepis na pastę z tuńczykiem i kremowym serkiem.
09 czerwca, 2015
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą
Ta sałatka, bez względu na okazję, zawsze robi wrażenie - najpierw wzrokowe, a potem smakowe. Niestety, nie jestem autorem tego przepisu. Lata temu wymyśliła ją Zosia, ale jako pojętna uczennica sztuki kulinarnej staram się dorównać oryginałowi. Oto sprawdzony rodzinny przepis na sałatkę z kurczakiem i słodką pomarańczą.
05 czerwca, 2015
Zapiekanka truskawkowa
Narodziła się w Wersalu w XVIII wieku w czasie panowania Ludwika XIV. Ze krzyżowania dwóch gatunków poziomek - wirginijskich i olbrzymich chilijskich - powstała ona. Truskawka. Właśnie teraz jest najlepszy czas dla truskawek. Z dużych i słodkich owoców można wyczarować kulinarne cuda.
Subskrybuj:
Posty (Atom)