03 listopada, 2018

Dip z awokado


Dip z awokado to smakowity pomysł na dodatek do różnych dań. Świetnie smakuje ze świeżymi warzywami, jako sos do dań mięsnych i jako pasta do chleba. Oto przepis na pyszny dip z awokado z dodatkiem śmietankowego serka i czosnku.


1 dojrzałe awokado hass
1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Awokado kroimy na pół i za pomocą łyżki wyjmujemy miąższ. Przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Widelcem rozgniatamy na jednolitą masę. Dodajemy serek i mieszamy do połączenia składników. Czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dip z awokado podajemy do warzyw lub jako sos do mięs.

Polecam także przepis na pastę z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi.




15 komentarzy:

  1. Ale pyszności! :) Narobiłaś mi smaku na awokado - jutro będzie na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiamy awokado i zjadłybyśmy z chęcią taki dip :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pasty z awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię awokado, często przygotowuję różne pasty, ta wersja bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Robię bardzo podobny, tylko z innym serkiem :D Pyszny jest!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wprost miłuję awokado <333333

    OdpowiedzUsuń
  7. Zacieram ręce z radości widząc Twój przepis bo... kupiłam dziś 2 awokado:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...