Dip z awokado to smakowity pomysł na dodatek do różnych dań. Świetnie smakuje ze świeżymi warzywami, jako sos do dań mięsnych i jako pasta do chleba. Oto przepis na pyszny dip z awokado z dodatkiem śmietankowego serka i czosnku.
1 dojrzałe awokado hass
1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól
świeżo mielony czarny pieprz
- Awokado kroimy na pół i za pomocą łyżki wyjmujemy miąższ. Przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Widelcem rozgniatamy na jednolitą masę.
- Dodajemy serek i mieszamy do połączenia składników.
- Czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Dip z awokado podajemy do warzyw lub jako sos do mięs.
Polecam także przepis na pastę z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Ale pyszności! :) Narobiłaś mi smaku na awokado - jutro będzie na śniadanie :D
OdpowiedzUsuńAwokado na śniadanie to dobry pomysł :)
UsuńHmm, do wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńUwielbiamy awokado i zjadłybyśmy z chęcią taki dip :D
OdpowiedzUsuńPolecam przepis :)
UsuńPyszne smarowidło na kanapeczki :-)
OdpowiedzUsuńO tak, świetnie smakuje ze świeżym chlebem :)
UsuńPyszna propozycja:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty z awokado :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię awokado, często przygotowuję różne pasty, ta wersja bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobny, tylko z innym serkiem :D Pyszny jest!
OdpowiedzUsuńNie jadłam :) Ciekawe :)
OdpowiedzUsuńWprost miłuję awokado <333333
OdpowiedzUsuńZacieram ręce z radości widząc Twój przepis bo... kupiłam dziś 2 awokado:)
OdpowiedzUsuń