Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym jest bardzo smaczny. Jego wykonanie nie zajmuje wiele czasu. To zdrowe danie, w którym główne role zagrały kolorowe pomidorki koktajlowe i aromatyczny ser pleśniowy. Oto przepis na pyszny pieczony omlet.
45 minut
2-4 porcje
3 jajka
1 opakowanie sera pleśniowego
1 małe opakowanie jogurtu greckiego
2 garście kolorowych pomidorków koktajlowych
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól
świeżo mielony pieprz
- Jajka rozbijamy i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jogurt grecki i oliwę z oliwek. Mieszamy na jednolitą masę.
- Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do masy jajecznej.
- Pomidorki kroimy na połówki i mieszamy z resztą składników. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
- Masę przelewamy do formy na tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut.
- Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym podajemy na gorąco lub na zimno z ulubionym pieczywem i kolorową sałatą.
Wielbicielom pieczonych omletów polecam także inne przepisy:
Jak pysznie zapieczone :) Z serem pleśniowym musi smakować bosko :D
OdpowiedzUsuńTak, wszystkie składniki super się ze sobą komponują :)
UsuńCudny omlet ❤
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, aż chce się od razu sięgnąć po widelec :)
OdpowiedzUsuńMmmm....Doskonały! <3 Idealna kompozycja składników :)
OdpowiedzUsuńALe apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPrawdziwie mistrzowskie śniadanko. Ja często takie omleciki pakuję do lunchboxu. Dobrze smakują także na zimno :)
OdpowiedzUsuń