13 marca, 2018

Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym

Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym

Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym jest bardzo smaczny. Jego wykonanie nie zajmuje wiele czasu. To zdrowe danie, w którym główne role zagrały kolorowe pomidorki koktajlowe i aromatyczny ser pleśniowy. Oto przepis na pyszny pieczony omlet. 


45 minut
2-4 porcje

3 jajka
1 opakowanie sera pleśniowego
1 małe opakowanie jogurtu greckiego
2 garście kolorowych pomidorków koktajlowych
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól
świeżo mielony pieprz

  • Jajka rozbijamy i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jogurt grecki i oliwę z oliwek. Mieszamy na jednolitą masę. 
  • Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do masy jajecznej. 
  • Pomidorki kroimy na połówki i mieszamy z resztą składników. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. 
  • Masę przelewamy do formy na tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. 
  • Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym podajemy na gorąco lub na zimno z ulubionym pieczywem i kolorową sałatą. 

Wielbicielom pieczonych omletów polecam także inne przepisy:

Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym

Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym

Pieczony omlet z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśniowym


7 komentarzy:

  1. Jak pysznie zapieczone :) Z serem pleśniowym musi smakować bosko :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, wszystkie składniki super się ze sobą komponują :)

      Usuń
  2. Pięknie wygląda, aż chce się od razu sięgnąć po widelec :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmm....Doskonały! <3 Idealna kompozycja składników :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prawdziwie mistrzowskie śniadanko. Ja często takie omleciki pakuję do lunchboxu. Dobrze smakują także na zimno :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...