W tym sezonie to kociołek, a nie grill, będzie hitem. Dzięki nowej książce kulinarnej Ewy Hangel "Vege kociołkowanie" poznacie mnóstwo przepisów na wegetariańskie dania jednogarnkowe, które przygotujecie w kociołku. Ich największą zaletą jest to, że nawet po zakończonym sezonie na imprezy plenerowe, bez problemu można wszystkie te dania przygotować w domu.
Książka "Vege kociołkowanie" to 71 prostych i bardzo smacznych przepisów na wegetariańskie dania z kociołka. Każdy, nawet mięsożercy, znajdą przynajmniej jedno danie dla siebie. Wszystkie przepisy są sprawdzone, zdrowe, pełne smaków i aromatów. W przepisach Ewy Hangel składniki są dobrze dobrane, a przyprawy podkreślają ich smak. Przepisy z „Vege kociołkowania” są proste, ponieważ nie wymagają dokładnego odmierzania składników i szukania ich w sklepach ze zdrową żywnością.
W książce znajdziecie takie przepisy jak bakłażan z pomidorami na ostro, czerwona fasolka w sosie chilli, bataty na słodko-ostro. Kilka przepisów to dania z kociołka z ziemniakami w roli głównej, np. węgierska zupa krem z ziemniaków ze słodką papryką i majerankiem czy duszone czosnkowe ziemniaczki z kminkiem i cebulką. Autorka przedstawia także kilka przepisów na dania z innych krajów w wersji wege przygotowanych oczywiście w kociołku. Poznacie przepisy na hiszpańską peallę z warzywami i węgierską wege zupę gulaszową. W kociołku ogrzewanym ciepłem ogniska świetnie sprawdzają się dania z kaszą lub ryżem w roli głównej. Takie przepisy także znalazły się w „Vege kociołkowaniu”. Poza kaszami i ryżem, w kociołku można przygotować także pyszny makaron z różnymi dodatkami. Przepisy Ewy Hangel to potwierdzają. Jeden z rozdziałów w całości autorka poświęciła osobom, które zmagają się z cukrzycą. Tu znajdują się przepisy na dania z kociołka o niskim indeksie glikemicznym. A na koniec porcja przepisów rodem z kuchni węgierskiej, ponieważ autorka „Vege kociołkowania” jest miłośniczką tego kraju.
Autroka „Vege kociołkowania” Ewa Hangel jest autorką książek kulinarnych takich jak „Kociołkowanie po polsku” i „Garnek rzymski”. Jest wielbicielką i propagatorką gotowania zdrowych potraw w jednym garnku. Jej kuchnia charakteryzuje się łatwością wykonania i intensywnymi smakami.
Dużym plusem przepisów z „Vege kociołkowania” jest to, że wszystkie dania można gotować przez cały rok, nie tylko w ciepłe dni na świeżym powietrzu, ale również we własnej kuchni w garnku. „Vege kociołkowanie” Ewy Hangel to książka kulinarna, którą warto mieć w domu. Została wydana w małym formacie, dlatego spokojnie można ją zapakować do piknikowego kosza i na bieżąco korzystać w czasie imprezy z kociołkiem w roli głównej.
Gdzie kupić: www.aledobre.pl
Cena: 28,99 zł
Chętnie bym taka książkę przygarnęła ;)
OdpowiedzUsuńJak na książkę kulinarną cena jest bardzo atrakcyjna :)
UsuńDanie w takim stylu uwielbiam i często przygotowuję :) Te receptury wydają się ciekawe i pyszne :)
OdpowiedzUsuńWszystkie przepisy są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu :)
UsuńMi by się taka książka przydała :)
OdpowiedzUsuńFajna książka w dobrej cenie - tylko kupować ;)
UsuńSuper, w lecie jakoś nie ciągnie mnie do mięsa, więc takie przepisy bardzo by mi się przydały :)
OdpowiedzUsuńPrzepisy na kociołek są bardzo smaczne i proste, więc książkę polecam :) Można je robić przez cały rok, bo każdą potrawę można przygotować w garnku w domu :)
UsuńWydaje się ciekawa ;)
OdpowiedzUsuń