25 maja, 2017

Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki

Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki

W tym sezonie to kociołek, a nie grill, będzie hitem. Dzięki nowej książce kulinarnej Ewy Hangel "Vege kociołkowanie" poznacie mnóstwo przepisów na wegetariańskie dania jednogarnkowe, które przygotujecie w kociołku. Ich największą zaletą jest to, że nawet po zakończonym sezonie na imprezy plenerowe, bez problemu można wszystkie te dania przygotować w domu. 


Książka "Vege kociołkowanie" to 71 prostych i bardzo smacznych przepisów na wegetariańskie dania z kociołka. Każdy, nawet mięsożercy, znajdą przynajmniej jedno danie dla siebie. Wszystkie przepisy są sprawdzone, zdrowe, pełne smaków i aromatów. W przepisach Ewy Hangel składniki są dobrze dobrane, a przyprawy podkreślają ich smak. Przepisy z „Vege kociołkowania” są proste, ponieważ nie wymagają dokładnego odmierzania składników i szukania ich w sklepach ze zdrową żywnością. 

W książce znajdziecie takie przepisy jak bakłażan z pomidorami na ostro, czerwona fasolka w sosie chilli, bataty na słodko-ostro. Kilka przepisów to dania z kociołka z ziemniakami w roli głównej, np. węgierska zupa krem z ziemniaków ze słodką papryką i majerankiem czy duszone czosnkowe ziemniaczki z kminkiem i cebulką. Autorka przedstawia także kilka przepisów na dania z innych krajów w wersji wege przygotowanych oczywiście w kociołku. Poznacie przepisy na hiszpańską peallę z warzywami i węgierską wege zupę gulaszową. W kociołku ogrzewanym ciepłem ogniska świetnie sprawdzają się dania z kaszą lub ryżem w roli głównej. Takie przepisy także znalazły się w „Vege kociołkowaniu”. Poza kaszami i ryżem, w kociołku można przygotować także pyszny makaron z różnymi dodatkami. Przepisy Ewy Hangel to potwierdzają. Jeden z rozdziałów w całości autorka poświęciła osobom, które zmagają się z cukrzycą. Tu znajdują się przepisy na dania z kociołka o niskim indeksie glikemicznym. A na koniec porcja przepisów rodem z kuchni węgierskiej, ponieważ autorka „Vege kociołkowania” jest miłośniczką tego kraju. 

Autroka „Vege kociołkowania” Ewa Hangel jest autorką książek kulinarnych takich jak „Kociołkowanie po polsku” i „Garnek rzymski”. Jest wielbicielką i propagatorką gotowania zdrowych potraw w jednym garnku. Jej kuchnia charakteryzuje się łatwością wykonania i intensywnymi smakami. 

Dużym plusem przepisów z „Vege kociołkowania” jest to, że wszystkie dania można gotować przez cały rok, nie tylko w ciepłe dni na świeżym powietrzu, ale również we własnej kuchni w garnku. „Vege kociołkowanie” Ewy Hangel to książka kulinarna, którą warto mieć w domu. Została wydana w małym formacie, dlatego spokojnie można ją zapakować do piknikowego kosza i na bieżąco korzystać w czasie imprezy z kociołkiem w roli głównej.

Gdzie kupić: www.aledobre.pl
Cena: 28,99 zł

Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki

Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki

Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki

Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki
 
Ewa Hangel "Vege kociołkowanie" - recenzja książki


9 komentarzy:

  1. Chętnie bym taka książkę przygarnęła ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak na książkę kulinarną cena jest bardzo atrakcyjna :)

      Usuń
  2. Danie w takim stylu uwielbiam i często przygotowuję :) Te receptury wydają się ciekawe i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystkie przepisy są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu :)

      Usuń
  3. Mi by się taka książka przydała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super, w lecie jakoś nie ciągnie mnie do mięsa, więc takie przepisy bardzo by mi się przydały :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepisy na kociołek są bardzo smaczne i proste, więc książkę polecam :) Można je robić przez cały rok, bo każdą potrawę można przygotować w garnku w domu :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...